Frank.frankmediation.nl
Shares

Bemiddeling in conflictsituaties

Shares
bemiddeling

Bemiddeling in conflictsituaties

In 2018 schrijf ik regelmatig colomns in het magazine Zutphen Bruist. Het gaat over bemiddeling en mediation. Bemiddeling is een sterk instrument die vaak tot succes leidt. Dit is de eerste colomn die in december 2017 zal worden gepubliceerd. 

Wil je de digitale versie lezen (wat ik overigens wel aanraad ;-), klik dan op onderstaande knop  

More...

Stel, het woordje scheiding is gevallen en jullie willen er samen zo goed mogelijk uitkomen, ondanks eventuele conflicten. Het inschakelen van een mediator kan dan een uitkomst bieden.

ZAKELIJK EN EMOTIONEEL 

 “Als mensen op het punt zijn gekomen dat ze hun relatie willen of moeten afronden, hebben ze er baat bij dat dat zo zorgvuldig mogelijk gebeurt. Iets wat voor mij voorop staat in mijn werk. Hoe beter alles geregeld en besproken is, hoe minder negatieve invloed het heeft op het leven zonder elkaar. Hierbij kijk ik niet alleen naar de zakelijke aspecten, maar juist ook naar de emotionele aspecten. Daardoor lukt het mij meestal om de pijn wat te verlichten en de partners weer op een goede manier met elkaar te laten praten.”

HET TRAJECT

“Hoe lang een mediationtraject duurt, hangt af van de emoties die er meespelen. Bij het ene stel duurt het slechts een paar weken, terwijl anderen er maanden voor nodig hebben. Maar hoe lang of kort het duurt, is eigenlijk niet van belang, zolang je maar niets overhaast en geen beslissingen neemt waar je later spijt van krijgt. Aan mij de taak om dit goed in de gaten te houden en de mensen op alle vlakken zoveel mogelijk te ontzorgen, begeleiden en ondersteunen.”

ALLES OP ALLES ZETTEN 

“De stap om mediator te worden heb ik gezet na mijn eigen scheiding in 2016. Mede als gevolg daarvan ben ik een opleiding gaan volgen tot mediator. Geweldig dat ik nu zelf mensen bij kan en mag staan in een periode die ongetwijfeld heel veel impact heeft op hun leven. Ik zet dan ook alles op alles om ze te helpen hun leven samen zo goed mogelijk af te sluiten zodat de rest van hun leven op een positieve manier van start kan. Benieuwd of ik ook iets voor jullie kan betekenen? Informeer dan gewoon eens naar de mogelijkheden.”

Eigenaar: Frank Zuijdweg

Margijnenenk 191, 7415 JV Deventer

06-510 000 73

www.frankmediation.nl

About the Author Frank

In mijn werk houd ik mij bezig met familiekwesties en arbeidsgeschillen. De familiekwesties hebben voornamelijk betrekking op echtscheidingen en erfeniskwesties. De arbeidsgeschillen gaan over spanningen op het werk en (het afwenden van) ontslagprocedures. Ik ben geregistreerd bij de (inter-)nationaal erkende beroepsvereniging voor mediators, onderhandelaars, conflictcoaches en arbiters, genaamd het ADR (Alternative Dispute Resolution).

follow me on:

Leave a Comment: