Frank.frankmediation.nl
Shares

Jouw scheiding

Shares
scheiding

Een scheiding of een relatiebreuk  meemaken, is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Iedereen beleeft dat weer op zijn of haar eigen manier. Niet één scheiding is hetzelfde. Zoveel mensen, zoveel verschillende processen bij een scheiding.

Jouw scheiding is een heel proces om alles te “regelen”… “Regelen” klinkt erg zakelijk, en het heeft ook zakelijke componenten, maar niet alleen dat!   

More...

Jij en je toekomstige ex-partners moeten als mens gezien worden door degene die jullie begeleid én door jullie zelf. Bij dat laatste help ik als mediator. Pas als jullie elkaar weer echt kunnen zien, is er een goede basis om jullie scheiding te “regelen”.  

scheiding

Er zijn veel advocaten en mediators waarbij je je scheiding kan regelen. Het oplossen van conflicten is mijn werk. En als ik het puur zakelijk bekijk, kan ik het echtscheiden / beëindiging van een relatie zien als een “deelmarkt”, een “niche” zoals dat in marketingtermen wel wordt genoemd.  Er zijn veel partijen die je kunnen bijstaan.

In deze blogpost ga ik niet alle voordelen opnoemen die mediation heeft boven de inzet van de advocatuur. Waar het mij omgaat, is dat:

  1. je allebei een goede “klik”  hebt met de mediator
  2. naast de harde zakelijk kant, ook aandacht is voor de zachte kant van jullie alle twee
  3. de kinderen nooit mogen worden vergeten
  4. jullie scheiden als partners, maar altijd vader en moeder blijven.   

En zo kan ik het rijtje nog langer maken……. Uiteindelijk gaat het erom dat als het tot een scheiding komt, jullie alle twee op alle fronten geholpen worden!

Het belangrijkste is om goed uit elkaar te gaan 

Het belangrijkste is om “goed” uit elkaar te gaan. Dat wil zeggen dat jullie een volgende stap kunnen zetten en dat is het verwerken van je voorbije relatie. Als mediator vind ik het allerbelangrijkste dat mijn klanten niet blijven hangen in haat- en wrokgevoelens jegens elkaar. Ik ben mij ervan bewust dat de rol van de  bemiddelaar hierbij heel belangrijk is. Ik kan dat onderschrijven uit eigen ervaring. 

De zakelijke kant van je scheiding 

Als het emotionele gedeelte aan bod komt bij jullie echtscheiding en er allerlei gevoelens zijn gedeeld, dan pas is er ruimte om de zakelijke kant van jullie scheiding te bespreken. Ik weet 100% zeker dat er hierdoor een veel betere zakelijke regeling uitkomt voor jullie allebei.  

De klik met de mediator / bemiddelaar

Als je een keuze maakt voor een bemiddelaar, kies er dan één waarmee jullie beiden een “klik” voelen. Vergeet niet dat niet geziene emoties jullie scheiding alleen maar bemoeilijken. Vraag door bij de  mediator of bemiddelaar die je op het oog hebt.

Wil je deze blogposts willen delen?

Dat is mijn vraag aan jou: “Wil je deze blogpost delen met je vrienden?”

Ik merk nog te vaak dat er een keuze voor een bemiddelaar wordt gemaakt waar men achteraf spijt van heeft.  Deze korte informatie kan je vrienden helpen bewust te worden van het belang van een mediator / bemiddelaar; ze MOETEN  een “klik” voelen bij deze persoon. 

About the Author Frank

In mijn werk houd ik mij bezig met familiekwesties en arbeidsgeschillen. De familiekwesties hebben voornamelijk betrekking op echtscheidingen en erfeniskwesties. De arbeidsgeschillen gaan over spanningen op het werk en (het afwenden van) ontslagprocedures. Ik ben geregistreerd bij de (inter-)nationaal erkende beroepsvereniging voor mediators, onderhandelaars, conflictcoaches en arbiters, genaamd het ADR (Alternative Dispute Resolution).

follow me on:

Leave a Comment: