Frank.frankmediation.nl
Shares

Help kinderen goed een scheiding door

Shares
scheiden

Het grootste belang van kinderen bij het scheiden van ouders

Dit artikel gaat over de belangen van kinderen bij echtscheiding. 

(in dit blogbericht is onder het kopje "Praten met kinderen over scheiden" het artikel in de Stedendriehoek van 5 juli 2017 volledig uitgeschreven)

More...

Het is heel lastig om oog voor je kinderen te hebben als jullie zelf in een echtscheiding verwikkeld zijn. Je hebt je handen al vol aan jezelf. Toch is het, ondanks dat, belangrijk oog te hebben voor de belangen en de gevoelens van jullie kinderen. Hoe onbeholpen en onzeker over je eigen ouderschap je ook voelt in deze fase, kinderen pikken jullie intentie wel op! Kinderen die gehoord worden in het scheidingsproces lopen de minste psychische schade op.

Hulp voor kinderen voor ouders die scheiden 

Er spelen veel emoties bij een echtscheiding. Er moeten veel zaken worden geregeld. Je kan je ontredderd voelen en "door de bomen het bos niet meer zien". De hulp is nabij, voor jullie en jullie kinderen. In de hele begeleiding tijdens de mediation nemen we ook de belangen en de gevoelens van de kinderen mee. Frank Mediation werkt samen met kinder- en jongerencoach, Caroline Muller uit Deventer.Door de samenwerking met Caroline worden jullie kinderen, indien nodig, serieus begeleid om met de nieuwe situatie om te gaan. Tijdens de mediationbijeenkomsten zijn de belangen van de kinderen en hun gevoelens een belangrijk gespreksonderwerp. 

Praten met kinderen over scheiden 

DEVENTER - Een scheiding is al vervelend genoeg, maar als er kinderen in het spel zijn is het nog belangrijker om de scheiding zo 'gemakkelijk' mogelijk te laten verlopen. FrankMediation zet mensen graag in hun kracht om het juiste besluit te nemen over hun relatie. Voor kinderen is het helemaal belangrijk dat het contact met de ouders goed blijft. "Dan komt er een oplossing die voor het gezin tevredenstellend is: eerlijk en goed houdbaar."

"Kinderen zijn een kwetsbare groep en hebben een juiste begeleiding nodig als de ouders gaan scheiden. Om deze kwaliteit te bieden ben ik gaan samenwerken met kinder- en jongerencoach Caroline Muller uit Deventer. Zij heeft scheidingsbegeleiding als één van haar specialisaties. Zo kunnen wij elkaar versterken. De stem van het kind is belangrijk. Zij moeten niet in loyaliteitsproblemen komen. Als ouders hun kinderen enigszins kunnen steunen en begrijpen tijdens hun scheidingsproces, doen ze al heel veel. Dit is een zware periode voor ouders en daarom begeleid ik ze daarin. Want hoe vervelend een scheiding ook is, er zijn ook mogelijkheden na een scheiding."

Bereid kinderen voor op de scheiding

"Relatie- of scheidingsmediation is een vakgebied waarbij ik naast het relationele en menselijke proces ook aandacht heb voor de zakelijke en juridische kant van het scheiden. Als de menselijke kant van het scheiden voldoende belicht wordt tijdens de mediation, worden de emoties in goede banen geleid en is er een basis om een goede afsluitende regeling te treffen. Daar hebben kinderen baat bij. Daarom is het zo belangrijk om goed uit elkaar te gaan, waarbij je in gesprek blijft en vooral ook de kinderen in hun waarde laat. Jullie worden ex-partners, maar geen ex-ouders! Ik ga graag met jullie aan de slag."

Voor meer informatie: zie deze website.

Bereikbaar via e-mail frank@frankmediation.nl, de website en telefoon 06-51000073. Aangesloten bij de beroepsvereniging ADR

About the Author Frank

In mijn werk houd ik mij bezig met familiekwesties en arbeidsgeschillen. De familiekwesties hebben voornamelijk betrekking op echtscheidingen en erfeniskwesties. De arbeidsgeschillen gaan over spanningen op het werk en (het afwenden van) ontslagprocedures. Ik ben geregistreerd bij de (inter-)nationaal erkende beroepsvereniging voor mediators, onderhandelaars, conflictcoaches en arbiters, genaamd het ADR (Alternative Dispute Resolution).

follow me on:

Leave a Comment: